Paths of Inclusion to Youth Employability

Gençlerin İstihdam Edilebilirliği için Topluma Dahil Edilme Yolları "Paths of Inclusion to Youth Employability" adlı proje hareketliliği

15-21 Ekim 2022 tarihleri arasında Lefkada/Yunanistan'da gerçekleştirilen Gençlerin İstihdam Edilebilirliği için Topluma Dahil Edilme Yolları "Paths of Inclusion to Youth Employability" adlı 2019-3-EL02-KA105-005354 nolu projeye,toplamda 7 farklı ülkeden yaklaşık 35 kişi katıldı. Projede derneğimizi yedi genç gönüllümüz temsil etti.

Milyonlarca insanın işsizlikten muzdarip olduğu ve diğer taraftan birçok sektörde milyonlarca açık işin bulunduğu bir Avrupa'da, gençlerimizi iş arama, kendileri için en uygun olana başvurma ve piyasaya başarılı bir şekilde girme becerisiyle donatmak çok önemlidir. Gençlerin İstihdam Edilebilirliği için Topluma Dahil Edilme Yolları projesiAvrupa genelinde istihdam edilebilirliği artırmayı ve gençlerin piyasaya daha kolay girmelerine yardımcı olmayı planlıyor. 

Projenin Genel olarak hedefleri aşağıdaki gibi tanımlanabilir:

  • Katılımcıların kariyer rehberliği, danışmanlık, oryantasyon ve koçluk konusundaki yetkinliklerini pratik araçlarla geliştirmek.
  • Avrupa iş fırsatları için platformları, portalları, stratejileri ve web sitelerini ve gençlerin aktif iş aramalarını geliştirmek için bunları kullanma yollarını keşfetmek ve haritalamak.
  • Avrupa'da gençlerin istihdam edilebilirliği ile ilgili en iyi uygulamaları, zorlukları, fikirleri, engelleri ve politikaları teşvik etmek için Avrupa Birliği arasında gençlik çalışanları ve liderlerinden oluşan bir ağ geliştirmek.
  • Özgeçmiş oluşturma ve iş görüşmeleri için etkili ve yaratıcı modelleri paylaşmak ve oluşturmak.
  • Erasmus + ve Yaygın Eğitimin rolünü, sadece Avrupa Birliği'ndeki gençlerin istihdam edilebilirliğini ve işgücü piyasası farkındalığını artıracak araçlar olarak güçlendirmek.

 

COOLT - Methodology and Practices for Peace Education

COOLT - Methodology and Practices for Peace Education

 

2017-1-TR01-KA201-045824

 

Program Erasmus+

Eylem Türü KA201 - Okul Eğitiminde Stratejik Ortaklıklar

 

Uygulama süresi: 2017-2019

 

Proje Ortakları:

 

-Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi, Türkiye (Proje Koordinatörü)
-Aydın Kültürel Gelişim Derneği, Türkiye
-The Edu Compass Foundation, Bulgaristan
-Ludwigsgymnasium Straubing, Almanya
-Letra Hispánica SURL, İspanya
-ISTITUTO DI ISTRUZIONE SUPERIORE “R. PIRIA”, İtalya

 

Proje Kapsamı

 

Avrupa Birliği’nde ve dünyada barış eğitimi daha önce hiç bu kadar acil ve baskılayıcı bir unsur olmamıştı. Her ne kadar bazı çalışmaların yapıldığını ve bu tip bir eğitimin eğitim politikasının bir parçası olduğunu kabul ediyorsak da, aslında barış konusunda eğitim vermek için uygulamalı ve kullanışlı bir yöntem ve araç yoktur ya da yaygın olarak kullanılmamaktadır. Projemiz, kültürler hakkında bilgi edinme ve barış eğitimini birleştiren bir yöntem, araç ve uygulamalı program üretmeyi amaçlamaktadır. Oyunlaştırılmış faaliyetler, hikayeler ve bazı koçluk faaliyetleri kullanan yöntemin dört ana ayağı vardır:
1. Kişinin kendi kültürü ve diğer kültürler hakkında bilgi edinmesi ve değerler eğitimi
2. Eleştirel düşünce, anlayış, kararlılık ve arabuluculuk becerileri geliştirmeye odaklanan uygulamalı barış eğitimi
3. Girişimcilik, yaratıcılık ve problem çözücülük gibi kişisel ve kişiler arası becerilerin geliştirilmesi
4. Farkındalık yaratmak ve aktif vatandaşlığı benimsetmek

 

Game-Based Learning for Adults

Game-Based Learning for Adults

 

2017-1-TR01-KA204-046822

 

Program Erasmus+

Eylem Türü KA204 - Yetişkin Eğitimine yönelik Stratejik Ortaklıklar

Uygulama süresi: 2017-2019

Proje Ortakları:

 

- Aydın Efeler Halk Egitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü (Proje Koordinatörü)
- Aydın Kültürel Gelişim Derneği, Türkiye
- Agena proje egitim ve danismanlik A S Türkiye
- ANAPTIXIAKO KENTRO THESSALIAS  Yunanistan
- ARTEMISAWORLD, S.L. İspanya
- FOXPOPULI  İsveç
- Associazione Let's Keep Learning Onlus İtalya

 

Proje Kapsamı

 

Yetişkinler için girişimciliğe odaklanarak iletişim ve sunum becerilerini geliştirmek ve geliştirmek için yenilikçi bir yaygın oyun tabanlı eğitim simülasyon aracının geliştirilmesine odaklanıyoruz ve oyun ve uygulama yoluyla onlara temel sunum ve iletişim becerilerini öğretmek, bulma hedefi gerçek hayatta etkili bir şekilde uygulanabilmeleri için bir girişimci olmak veya girişimci olmak, özellikle kendilerini sunma konusundaki özgüvenlerini artırmak, böylece etkili bir şekilde iletişim kurmak için uygun istihdam ve yetenekleri bulma ve sürdürme şanslarını arttırmak.


Sosyal boyutu kişinin mekanizmasının ana unsuru haline getiren bir etkileşim oyunu olacak. Rekabetçi olmayan genel oyunlarda, yenilecek rakiplerin olmadığı, ancak oyunun amacının katılımcılar arasında sadece eğlenceli ve etkileşimli olduğu etkileşim oyunları olarak düşünülebilir.


Temel amaç, iletişim ve sunum becerileri sürecini taklit eden ve yetişkinlerin girişimci tutum ve yetkinliklerinin gelişimini teşvik eden bir öğrenme ortamı (oyun / simülasyon) oluşturmaktır. Bu oyunun / simülasyonun ana öğrenme sonucu tutumlar alanında yer aldığından, girişimci adayı olan birincil hedef grubun (gençlerin) belirli hedef grupların eğitimini de içermesine izin verir; göçmenler ve işsizler gibi marjinal grupların öz yeterlilik güçlükleri daha olasıdır. Bu proje ile yeni bir ortaklık kurmak, yerel ve uluslararası deneyimlerin, uzmanlığın ve bunun tam tersinin değişimini teşvik edecektir.
Projenin gerçekleştirilmesi için ideal bir tamamlayıcı olarak, katılımcı ülkeler çok kültürlü bir bağlamda kültürlerarası öğrenme ve yaygın çalışma metodolojilerinin geliştirilmesine odaklanacaktır.


Başlıca etkinlikler:


- Yetişkinlerin girişimcilik becerilerini teşvik etmek amacıyla simülasyon eğitimi için belirli bir oyun tabanlı öğrenme yöntemi tasarlamak ve geliştirmek;
- Yetişkinler için resmi öğretim ve pedagojik metodolojilerdeki oyun temelli bir yaklaşımın etkisini test etmek ve değerlendirmek;
- Önerilen yaklaşımı bir öğrenme aracı olarak doğrulamak ve yetişkin öğrenciler üzerindeki etkisini değerlendirmek.


Uluslararası örgütler ve yetişkinler arasındaki sinerji, farklı kültürel gerçeklerin bilgi ve kavrayışını garanti edeceği ve kültürlerarası diyaloğu teşvik edeceği için proje ulusötesi olarak gerçekleştirilecektir.

 

Proje web sitesi  http://www.gblfa.com/ 

 

Learning by Intercultural Cooking

Learning by Intercultural Cooking 

 2017-1-ES01-KA204-038597

Program Erasmus+

Eylem Türü KA201 - Okul Eğitiminde Stratejik Ortaklıklar

- AJUNTAMENT DE SILLA İspanya  (Proje Koordinatörü)
- Rääma Noorte Ühing Noorus  Estonya
- VOLKSHOCHSCHULE IM LANDKREIS CHAM EV Almanya

- Aydın Kültürel Gelişim Derneği Türkiye

Yetişkinlere ve mültecilere eğitim veren öğretmenler için temel müfredatta önerilen içeriğe yardımcı olacak yeni, yaratıcı motive edici eğitim  yolları bulması zordur.

 

Projemizde, dünyanın yemek tariflerini kullanarak matematik, bilim, tarih, coğrafya, kültür ve BİT alanlarında yenilikçi bir öğretim materyali oluşturduk. Dünyadan 65 yemek tarifinden oluşan bir e-kitap yazarak bu sorunu çözmeye çalıştık.

 

Avrupa'nın dört bir yanından Türkiye, Almanya, Estonya ve İspanya'dan ortaklar birlikte çalışarak sosyal çeşitlilik ve farklı kültürleri bir araya getirdi.

Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının Avrupa toplumlarını alt üst ettiği bir zamanda, çeşitliliğe olumlu bir şekilde değer veren eğitim alternatifleri aradık ve pişirmenin çekici ve motive edici bir yanıt olduğuna inanıyoruz.

 

24 ay boyunca, tüm ortak ülkeler çeşitli analizler gerçekleştirdi, tüm dünyadan yemek tarifleri toplandı,  test aşaması, görsel malzemelerin oluşturulması ve bunların uyarlanması aşamaları gerçekleşti. Tüm buçalışmaların sonunda, 2 belgeden oluşan tek bir entelektüel sonuç elde etmiş olduk: eğitim materyali olarak tasarlanmış bir multimedya yemek tarifi kitabı (öğrenci kitabı) ve kullanma kitabı (öğretmen kitabı).

 

 

 

               

 

 

 

https://interculturalcooking.com/

 

Discover The Sky

Discover The Sky 

Program Erasmus+

Eylem Türü KA105 - Youth Exchange

Proje Ortakları:

 

Proje Kapsamı

 

 

 

 

 

 

Well Being

Well Being 

(in ITALY)

 

 

 

 

 

 

 

 

Genç Girişimciler İçin Yapay Zeka (AI4YE) Projesi

Asociación para la Cooperación al Desarrollo e Inclusión Social Amanay tarafından önerilen ve finanse edilen AI for Young Entrepreneurships (AI4YE) projesi bir Erasmus+ KA210-YOU - Gençlik alanında küçük ölçekli ortaklıklar (KA210-YOU) projesidir.

Proje ortakları İtalya'dan Euroformaz ve Türkiye'den Kültürel Gelişim Derneği'dir.

Proje hakkında:

Yapay zekanın gelecekteki tüm büyük gelişmelerde önemli bir rol oynayacağı ve bugün işlerin yapılış şeklini temelden değiştireceği açıktır. Her büyük endüstride hayati bir destekleyici rol oynaması muhtemeldir.

Yapay zeka ile ilk olarak ChatGBT ile karşılaşıyoruz. Her geçen gün daha popüler hale geliyor. Eğitim, sanat, iş, projeler ve girişimcilik gibi hayatımızın hemen her alanında bize yardımcı oluyor... Bu tür teknolojilerin dünyayı değiştirebileceğini anlıyoruz.

İşletmelerin şu anda yapay zekanın operasyonları üzerinde sahip olabileceği potansiyel avantajların farkında olmaları gerekiyor. Bu araçlar, insanlar hala karar vermekten sorumlu olduğu için yararlıdır; önceden belirlenmiş işleri halledebilirler. Bu araçlar sadece süreçleri geliştirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ağları ve iş akışlarını da önemli ölçüde iyileştirir.

Hedeflerimiz şunlardır

* Genç girişimcilerin yapay zekanın (YZ) çeşitli sektörlerdeki potansiyeli hakkında farkındalıklarını artırmak.

* Yapay zeka teknolojilerini iş girişimlerine nasıl entegre edecekleri konusunda pratik rehberlik sağlamak.

* YZ ile ilgilenen genç girişimciler için topluluğu desteklemek.

* Genç girişimciler arasında etik hususların ve yapay zekanın sorumlu kullanımının anlaşılmasını teşvik etmek.

*YZ kullanan iyi örnekler ve başarılı girişimciler için saha araştırması yapmak

* YZ ile ilgilenen genç girişimciler arasında ağ kurma ve işbirliği fırsatlarını kolaylaştırmak.

* Genç girişimcileri gerçek hayattaki sorunlara yenilikçi YZ tabanlı çözümler geliştirmeye teşvik etmek.

İstenen sonuçlar:

*Genç girişimciler arasında YZ teknolojisi ve uygulamaları hakkında artan farkındalık ve bilgi.

* YZ teknolojilerinin iş girişimlerine nasıl entegre edileceğine dair pratik rehberlik.

* YZ ile ilgilenen genç girişimciler için destekleyici bir topluluk oluşturulması.

* Girişimcilik çabalarında YZ teknolojilerinin etik ve sorumlu bir şekilde uygulanması.

* İş büyümesi ve sosyal etki için YZ kullanan genç girişimcilerin başarı hikayeleri.

* YZ ile ilgilenen genç girişimciler arasında bir ağ ve işbirliği.

* Genç girişimciler tarafından YZ odaklı iş modellerinin ve çözümlerinin geliştirilmesi.

 

 

AI For Young Entrepreneurships (AI4YE) Project

AI for Young Entrepreneurship (AI4YE) ia a project, proposed and funded by Asociación para la Cooperación al Desarrollo e Inclusión Social Amanay. The AI4YE project is an Erasmus+ project KA210-YOU - Small-scale partnerships in youth (KA210-YOU).

The project partners are Euroformaz from Italy and Kulturel Gelisim Association from Turkey.

About the project:

It is clear that artificial intelligence will play a major role in all major future advances, fundamentally changing the way things are done today. It is likely to play a vital supporting role in every major industry.

We first encounter AI with ChatGBT. It is becoming more popular every day. It helps us in almost every area of our life, such as education, art, work, projects and entrepreneurship... We understand that such technologies can change the world.

Businesses currently need to be aware of the potential advantages AI may have on their operations. These tools are helpful since humans are still in charge of making decisions; they can handle predetermined jobs. These tools not only assist you in developing processes, but they also significantly improve networks and workflows.

Our goals are to

* raise young entrepreneurs awarness about the potential of artificial intelligence (AI) in a variety of industries.

* provide them with practical guidance on how to integrate AI technologies into their business ventures.

* support community for young entrepreneurs interested in AI.

* promote an understanding of the ethical considerations and the responsible use of AI among young entrepreneurs.

*make field research for good examples and succesful entreprenurs using AI

* to facilitate opportunities for networking and collaboration among young entrepreneurs who are interested in AI.

* encourage young entrepreneurs to develop innovative AI-based solutions to real-life problems.

Desired outcomes:

*Increased awareness and knowledge of AI technology and its applications among young entrepreneurs.

* Practical guidance on how to integrate AI technologies into business ventures.

* Creation of a supportive community for young entrepreneurs interested in AI.

* Ethical and responsible implementation of AI technologies in entrepreneurial endeavours.

* Success stories of young entrepreneurs using AI for business growth and social impact.

* A network and collaboration among young entrepreneurs who are interested in AI.

* Development of AI-driven business models and solutions by young entrepreneurs.

 

Active Citizenship Through Photography

Active Citizenship Through Photography

 

Program Erasmus+

Eylem Türü KA105 - Youth Exchange

Proje Kapsamı

 

 

 

 

 

 

 

Feel The Power of Rhythm

Feel The Power of Rhythm

Program Erasmus+

Eylem Türü KA105 - Youth Exchange

Proje Kapsamı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.” 

Mustafa Kemal ATATÜRK